Erasmus Programına Yönelik Proje Hazırlama Eğitim Semineri (03.05.2021)

Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanlığı, Avrupa Birliği hibe programlarından yararlanmak üzere proje hazırlamak konusunda üniversitemizin öğretim elemanlarına yönelik eğitim düzenledi. 22 Nisan 2021 tarihinde saat 14.00-16.00 arasında gerçekleştirilen toplantıda, açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ali AKDOĞAN uluslararasılaşmanın önemine vurgu yaptı, gerçekleştirilecek olan projelerin sayısının artmasını dile getirdi. Birim Başkanı Doç. Dr. Şermin TAĞ KALAFATOĞLU bu türdeki eğitimlerin proje hazırlamak konusunda katkılarına değindi. Eğitimi gerçekleştiren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde Erasmus Kurum Koordinatörü olarak görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Ozan SELÇUK KA 2 Projelerini hazırlama süreçlerine, öncelikli konu alanlarına, proje formlarına, bütçeye ilişkin bilgiler verdi. Proje süreçlerine ilişkin deneyimlerini aktaran Dr. Öğretim Üyesi Ozan SELÇUK, proje ortağı bulmak konusunda atılması gereken adımlardan bahsetti. İki saat süren eğitimin sonunda öğretim elemanları proje yazım süreçlerine ilişkin sorular yönelttiler. Toplantı sonunda katılımcılar AB proje yazımına ilişkin daha detaylı bir eğitime katılmak konusunda istekli olduklarını belirttiler.

01 - Erasmus+ Program Guide

02 - EU Edu Area

03 - Digital Education Action Plan

04 - Erasmus İn Nutshell

05 - European Pillar of Social Rights

06 - EU Univ. İnitiative

English:

The Unit of the International Relations organized a training for our university lecturers to prepare projects to benefit from the European Union grant programs. Rector Prof. Dr. Ali AKDOĞAN, who made the opening speech, emphasized the importance of internationalization, at the meeting held between 14.00-16.00 on April 22, 2021. Assoc. Prof. Dr. Şermin TAĞ KALAFATOĞLU, Head of the Unit, touched on the contributions of this kind of training to prepare projects. Assist. Prof. Dr. Ozan SELÇUK working as Erasmus Institutional Coordinator at Recep Tayyip Erdogan University and carried out the training, gave information about the preparation processes of K2 projects, priority subject areas, project forms and budget. Assist. Prof. Dr. Ozan SELÇUK, who conveyed his experiences regarding the project processes, talked about the steps to be taken to find a project partner. Academic personnels posed questions about project writing processes. At the end of the meeting, the participants expressed their willingness to participate in a more detailed training on EU project writing.

Eklenme Tarihi : 03-05-2021 11:23:17