2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır.

T.C.

ORDU ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ

2016/2017  BAŞVURU DUYURUSU

Üniversitemiz tarafından 2016/2017 Eğitim-Öğretim yılına ait  Erasmus+ Personel Ders verme ve Eğitim Alma Hareketliliği Kapsamında  anlaşma yapılan Avrupa Birliği Ülkeleri Üniversitelerine Akademik ve İdari personel gönderilecektir.

Kontenjan Sayılarımız:

Ders Verme Hareketliliğinde: 6

Eğitim Alma Hareketliliğinde: 5

Not: İlgili kontenjanlar mevcut bütçe doğrultusunda belirlenmektedir.

Önemli Bilgiler:

Erasmus+ kapsamında 2016–2017 Eğitim-Öğretim yılında hareketlilikten faydalanmak isteyen akademik ve idari personelin aşağıdaki evrakları içeren başvuru dosyalarını,

30 Ocak 2017 mesai bitimine kadar Bölüm Koordinatörleri aracılığı ile Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Erasmus Koordinatörü’ne iletmesi gerekmektedir.

Başvuru dosyaları koordinatörlüklerin bağlı bulundukları akademik ve idari birimler kanalıyla 01 Şubat 2017 tarihine kadar Uluslararası İlişkiler Birimi Erasmus Ofisine ulaştırılmalıdır.

Sonuç açıklama : Tüm bilgi ve belgeler Erasmus Koordinatörlüğüne ulaştıktan sonra, programa seçilen asil ve yedek adaylara ilişkin liste Kurum Koordinatörlüğü tarafından sitemiz üzerinden ilan edilecektir.

Akademik Personel Ders Verme/Eğitim Alma Hareketliliği Başvuru Dosyasında Bulunması Gereken Belgeler:

- Kurumumuz Ders Verme Hareketliliğine başvurabilecek kadrolar Prof. Dr. / Doç. Dr. / Yrd. Doç. Dr. Olarak;

- Eğitim Alma Hareketliliğine başvurabilecek kadrolar ise Öğretim Görevlisi/Uzman/Okutman/Ars. Gör./ Eğitim Öğretim Planlamacısı / İdari Personel olarak tanımlanmıştır.

- Başvuru formunda hangi tür hareketlilikten faydalanmak istenildiği belirtilmelidir.

- Yurtdışına Ders Verme ve Eğitim almaya hak kazanan akademik personel en az 8 saat ders vermek,

- Eğitim alma kapsamında yararlanacak akademik veya idari personel de yurtdışındaki anlaşmalı olduğumuz kurumda en az 8 saat ders almak ve ilgili faaliyeti ve süresini belgelendirmekle yükümlüdür.

- Bununla birlikte hareketlilik süresince hibe desteğinden faydalanabilmekte veya hibe desteği almadan da “0” hibeli olarak  hareketlilikten istifade edebilmektedir.

Hibe Miktarları için Tıklayınız.

Anlaşması olmayan Üniversitemiz birimlerindeki Akademik personeller, gidilecek tarihe kadar herhangi bir AB ülkesindeki Üniversitenin kendisi ile ilgili bölüm koordinatörlüğü ile temas kurması halinde, anlaşma imzalanarak hareketlilik gerçekleşebilir.

İkili Anlaşmalar için Tıklayınız.

Not: Yurtdışına Eğitim Vermek amacıyla gidecek Öğretim Üyelerinin eğitim-öğretim döneminde (En son Haziran ayı veya Temmuz'un ilk yarısına kadar) gitmeleri önerilmektedir. Bu tarihten sonraki ders verme başvuruları yaz tatili dönemi girdiği için öğrenci olmadığı gerekçesiyle  karşı kurumlar tarafından reddedilebilmektedir. Bu durumun dikkate alınması rica olunur.

Ordu Üniversitesi

Tel: (0 452) 234 50 10 / 6126 - 6164